Dyrepasser slået ihjel af tiger

  Tiger_slår_mand_ihjel_i_Wroclaw_Zoo_i_Polen_polennu_5

  Tigrene i Wroclaw Zoo og Akvarium tilhører arten fra Sumatra, der er særligt eftertragtet på grund af mønstrene i pelsen. Arkivfoto.


  WROCLAW: En dyrepasser blev overfaldet og slået ihjel af en tiger fra Sumatra, mens han gjorde rent i tiger-buret.


  Dyrepasseren havde angiveligt ikke fået låst døren ind til tigrenes indendørs bur, da han onsdag morgen skulle i gang med den daglige rengøring af tigrenes udendørs bur i i Wroclaw Zoo og Akvarium.

  Tigeren angreb ham, væltede ham om på jorden og satte tænderne i hans hals ifølge anklageren, der undersøger sagen. Dyrepasseren døde af sine kvæstelser.

  20 års erfaring

  Den 58-årige dyrepasser havde 20 års erfaring som dyrepasser, og havde arbejdet med tigrene siden de kom til Wroclaw Zoo og Akvarium i 2010.

  Dyrepasseren beskrives af havens direktør som meget erfaren, ansvarlig og passioneret i sit arbejde med tigrene.

  – Det er den sørgeligste dag i mit liv, sagde direktør for Wroclaw Zoo og Akvarium Radoslaw Rajtaszczak.

  150 års fødselsdag

  Den tragiske ulykke skete sammen dag, som Wroclaw Zoo og Akvarium fejrede sin 150 års fødselsdag med en konference for 700 gæster fra zoologiske haver i hele verden. De forsamlede startede dagen med at holde et minuts stilhed for den døde dyrepasser.

  Tiger tilhører truet art

  Den tiger, der slog dyrepasseren ihjel tilhører tigrene fra Sumatra, der er truet af udryddelse. Man regner med, at der i dag er 500 individer tilbage, og arten kan være udryddet allerede i 2020.