Ekspert: Flere med smitte i de næste to til tre uger

Læge Paweł Grzesiowski er chef for Institut for Infektionsforebyggelse, blandt de førende polske eksperter. Han savner et overblik over antallet af mennesker der bærer på corona-smitte i Polen. Foto: WP.

WARSZAWA: Polsk ekspert mener at der vil komme flere corona-tilfælde de næste to til tre uger. Manglende test gør det umuligt at få et overblik over status i Polen.


Læge Paweł Grzesiowski, der er chef for Institut for Infektionsforebyggelse, forventer at antallet af corona-tilfælde vil stige de næste to til tre uger, men han tør ikke gætte på hvor mange tilfælde der vil komme i Polen.

– Det er vanskeligt at sige nøjagtigt, fordi vi ikke rigtig ved, hvad der er udgangspunktet, fordi vi ikke har testresultater nok at vurdere ud fra, siger eksperten til Fakt24.

Lande, der i de første uger af epidemibølgen havde flere tusind, bekræftede inficerede, er nu i en frygtelig situation. Det er lande som Italien, Iran, Frankrig og Spanien.

Bliv hjemme

Eksperten gør det også klart, at det er nødvendigt at polakkerne fortsat bliver hjemme, og at der udføres flere test.

– Jo, længere vi holder ud som situationen er nu og bliver hjemme, jo langsommere vil epidemien sprede sig. Men vi ved meget mere, når vi har udført de første 100.000 tests.

Lægen siger også, at der er mangel på testkapacitet. Han mener at kun hvert tiende covid-19 mistænkte tilfælde bliver testet, fordi der ikke er kapacitet til mere. I weekend blev der etableret et nyt laboratorium, der kan gennemføre 1.000 prøver i døgnet uafbrudt.

Der er i øjeblikket 684 konstaterede tilfælde i Polen, og otte bekræftede dødsfald med covid-19 infektion.

FØLG CORONA-UDVIKLING LIVE I POLEN HER