En dansk spiller med i polsk slutspil i fodbold

polennu_gytkjaer_hattrick

Christian Gytkjær er topscorer for Lech Poznan. Blandt andet lavede han hattrick, da Lech Poznan i sidste weekend vandt over Wisla Krakow på udebane. Foto: Lech Poznan


POZNAN: Christian Gytkjær og hans klub Lech Poznan er klar til at kæmpe med om det polske mesterskab i fodbold


Den danske angriber Christian Gytkjær har stor succes i polsk fodbold. Resultaterne i den sidste runde af grundspillet betød, at hans klub Lech Poznan sluttede på førstepladsen i den bedste række Ekstraklasa.

Med 17 mål er danskeren topscorer for Lech Poznan og nummer tre på den samlede liste over de spillere, der lavet flest mål i sæsonen. I grundspillets sidste kamp mødte klubben Gornik Zabre og vandt 3-1. De otte bedst placerede hold skal nu ud i mesterskabsslutspillet, hvor de møder hinanden to gange.

Gdynia tæt på slutspil

Arka Gdynia sluttede som nummer ni i grundspillet og kom dermed ikke med i mesterskabsslutspillet, men må kæmpe om at undgå nedrykning.

Den danske forsvarsspiller Frederik Helstrup Jensen har spillet de fleste af sæsonens kampe for Arka. Han var også på banen i lørdagens lokalopgør mod Lechia Gdansk, som vandt 4-2.

Danskere på bænken

Heller ikke de to sidste danske i polsk fodbold kommer til at spille med om mesterskabet.

Morten Duncan Rasmussen skrev tidligere på året kontrakt med Pogon Szczecin. I grundspillets sidste kamp mod Legia Warszawa sad han på bænken alle 90 minutter. Legia vandt opgøret med 3-0.

Nicolai Brock-Madsen kom heller ikke på banen, da hans klub, Cracovia, spillede 2-2 med Zaglebie Lubin.