En halv million polakker har stoppet indbetalinger

Polen plan
Den nye særlige lov om kreditferie er en succes, siger den polske statsminister efter at ordningen er skudt i gang. Arkivfoto.

WARSZAWA: Efter blot to dage har en halv million polakker valgt at udsætte deres indbetalinger på realkreditlån.


På de første to dage, har mere end 500.000 polakker med realkreditlån benyttet sig af en ny lov, der giver dem ret til midlertidigt at stoppe indbetalingerne til realkreditlån. Det oplyser den polske statsminister Mateusz Morawiecki.

Halv million polakker

Cirka en fjerdedel af dem som kan benytte det nye initiativ har takket ja til den særlige betalingshenstand eller “kreditferie”, som det også kaldes. Formålet med ordningen er at gøre livet nemmere for polakker, der har skyhøje låneafdrag efter at renten er steget til det højeste niveau i mere end 15 år.

Statsministeren sagde, at programmet vil koste banksektoren op mod 20 milliarder zloty over to år.

– Jeg er meget glad for, at så mange mennesker allerede har benyttet sig af regeringens kreditferie, sagde Morawiecki under en pressekonference tirsdag.

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

Polish parliament approves law to suspend mortgage repayments