Energiselskaber vil lede efter olie og gas i Polen

  Internationale energiselskaber står i kø for at lede efter olie og gas i Polen. 30 af dem har fået lov til at kigge dybt i den polske undergrund. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Internationale energiselskaber står i kø for at bore efter olie og gas i Polen. 30 udenlandske selskaber har fået lov at kigge i den polske undergrund.


  De internationale energiselskaber Exxon, Mobil Lane Energi og Marathion Conoco Phillips er nogle af de udenlandske energiselskaber der nu vil lede efter olie og gas i Polen.

  Chevron i Zamosc

  Indenfor de seneste to år har Polen givet 30 energi selskaber licens til at søge efter gas. Den seneste aftale blev indgået i december, hvor den polske miljøminister godkendte en licens til olie- og gas eftersøgning til det amerikanske olieselskab Chevron.

  Chevron har fået tilladelse til at lede efter gas i Zamosc i det østlige Polen.

  Kun eftersøgning

  Tilladelsen giver mulighed for at Chevron og andre kan søge efter gas og olie, men det er ikke aftalt hvad selskabet skal betale for gassen eller olien. Dermed er det også kun retten til at lede efter olie og gas, der sælges til selskaberne i første omgang.

  70 procent afhængig

  Hvis det lykkes at finde olie og gas, kan Polen blive mindre afhængig af de to energiformer fra Rusland, hvor 70 procent af Polens olie og gas i dag kommer fra. Det er en af den polske regerings højeste prioriteter.