EU-milliarder til nye veje i det østlige Polen

  polske_veje_oest_jens_moerch_polennu

  Mens vejene i Polen generelt er blevet markant bedre de senere år med nye og bedre motor- og motortrafik-veje, så halter infrastrukturen fortsat i de østlige regioner i Polen. Nu får de et tiltrængt løft med milliard støtte fra EU. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: EU har givet 1,2 milliarder zloty til nye veje i det østlige Polen, hvor infrastrukturen fortsat halter efter flere steder.


  Polens fem østligste regioner har fået tildelt 1,2 milliarder zloty til nye og forbedrede veje. De østlige regioner hører til blandt de lavest udviklede i Polen, der eller gennemgår en sand vækstrevolution.

  Østpolen pulje

  Midlerne vil blive overført som en del af EU 2014 – 20 programmet for det østlige Polen. Aftalen med EU bliver formelt underskrevet i den kommende uge af udviklingsminister Adam Hamryszczak.

  Veje mellem hovedbyer

  Pengene fra EU vil betyde nemmere transport på vejen mellem regionernes hovedbyer i Warmia og Mazury, Podlasie, Podkarpacie, Lublin og Swietokrzyski.

  Flere investeringer

  – Det vil gøre investeringer i regionerne langt mere attraktive, og det vil øge tilgængeligheden til arbejdsmarkedet, siger Hamryszczak.