EU undersøger økonomisk støtte til LOT i Polen

  Polen_lufthavn_passagerer,_Foto_Martin_Bager

  Foto: Martin Bager, polennu.dk


  WARSZAWA: Europa-Kommissionen har fået en henvendelse fra Polens nationale luftfartsselskab LOT om godkendelse af statsstøtte.


  Det skrantende polske nationale flyselskab, LOT Polish Airlines, har anmodet Europa-Kommissionen om at vurdere, om den polske regerings økonomiske sikkerhedsnet under LOT, er tilladt efter EU’s konkurrenceregler.

  EU undersøger

  – Vi har modtaget en meddelelse fra Polen om statsstøtte til LOT Polish Airlines, og vi er nu ved at undersøge dette dokument, siger Europa-Kommissionens talskvinde Antoine Colombani, til det polske nyhedsbureau, PAP.

  To måneder

  Antoine Colombani oplyser endvidere, at processen vurderes til at vil tage to måneder, selv om det er forskelligt fra sag til sag.

  Direktør fyret

  I sidste uge bad det tabsgivende LOT, der har den polske stat som hovedaktionær, om et lån på 400 millioner zloty, som første del af en hjælpepakke. Det har været en betingelse for lånet, at den hidtidige direktør, som ejeren ikke mener der har styr på økonomien, skulle træde tilbage. Det er også en betingelse, at der skæres kraftigt ned på udgifterne i selskabet.

  Den hidtidige direktør, Pirog, blev i sidste uge erstattet af Zbigniew Mazur.