EU vil have Polen til at modtage 2.659 flygtninge

  syrisk-flygtningelejr

  Mange er flygtet i forbindelse med borgerkrigen i Syrien, hvor kristne i særlig grad er udsat for forfølgelse. Arkivfoto


  BRUXELLES: EU Kommissionen foreslår, at Polen modtager 2.659 flygtninge fra Syrien og Eritrea for at hjælpe med at lette presset på Italien og Grækenland


  EU Kommissionen ønsker en bedre fordeling af de flygtninge, der ankommer til Europa. Kommissionen foreslår derfor en fordelingsnøgle over det antal flygtninge, som de enkelte EU-lande bør tage imod.

  Ordningen skal lette presset mod Italien og Grækenland, som er de første EU-lande de fleste flygtninge kommer til.

  Polen skal ifølge forslaget tage imod 1.595 flygtninge fra Italien og 1.064 fra Grækenland. Forslaget handler i første række om flygtninge fra Syrien og Eritrea, som er ankommet til Europa før 15. april i år.

  Handling bag ord

  – Kommissionen har vist, at den kan handle hurtigt og resolut for at håndtere immigrationen bedre, sagde Dimitris Avramopoulos, kommissær for migration, indre anliggender og borgerskab, da forslaget blev fremlagt.

  Kommissionens næstformand, Frans Timmermanns, sagde, at kommissionen nu har sat handling bag ord.

  – Solidaritet går hånd i hånd med ansvar, sagde han.

  Polen modtager 60 kristne familier

  Uafhængigt af kommissionens nye forslag har Polen meddelt, at landet vil tage imod 60 kristne familier på flugt fra konflikten i Syrien.

  Polen er som et kristent land forpligtet til at hjælpe, siger den polske statsminister, Ewa Kopacz.

  – Kristne, der i dag bliver forfulgt på barbarisk vis i Syrien, fortjener, at et kristent land som Polen reagerer og hjælper, siger Ewa Kopacz ifølge nyhedsbureauet PAP.