Europæisk kultur-kongres til Wroclaw i september

  kongress

  Europæisk kulturkongres finder sted i den polske by Wroclaw fra den 8. september og løber over fire dage. Foto: European Culture Congress


  WROCLAW: Europæisk kultur-kongres gennemføres i Polen i september, som en del af det polske formandskab i EU, der starter den 1. juli 2011.


  Europæiske personligheder indenfor kultur, mødes i fire dag i den polske by Wroclaw, i forbindelse med det polske formandskab for EU der starter til sommer.

  Kultur-kongressen arrangeres under navnet “Art for social change” vil blive gennemført i september.

  Kulturens som et redskab til social forandring

  Polens kulturelle institutioner og uafhængige NGO’er er ved at forberede programmet, hvis hovedtema er kulturens potentiale som redskab til social forandring.

  Professor Bauman skriver bog

  Polens kulturminister har fået professor Zygmunt Bauman til at skrive en bog om betingelserne for en moderne europæiske kultur og dens fremtidige udviklingsmuligheder.

  Penderecki, Radiohead og Aphex Twin

  Udover talrige debatfora vil kulturkongressen samle 300 fremtrædende kunstnere og andre med stærke samfundsinteresser, bl.a. Umberto Eco, Vaclav Havel, Amos Oz, Tadeusz Różewicz, og Andrzej Wajda.

  Den berømte polske komponist, Krzysztof Penderecki og Radiohead guitaristen Jonn Greenwood og elektro-pop kunstneren Aphex Twin vil lave en fælles optræden ved kulturkongressen.

  Ikke kun EU lande

  Kongressen er arrangeret i samarbejde med videnskabelige og kunstneriske institutioner i Europa.

  Udover deltagere fra EU-lande kommer der også kunstnere, politikere og filosoffer fra Ukraine, Hviderusland, Moldova, Georgien, Aserbajdsjan, Armenien, Tyrkiet og Rusland.


  LÆS MERE
  Eksternt link: The European Culture Congress 2011 webside