Europæiske fodboldledere til lodtrækning i Polen

Overalt i Warszawas bybillede er der logoer til EM 2012 slutrunden, og den polske hovedstad har set frem til at møde de europæiske fodboldledere. Foto: EM 2012.


WARSZAWA: Fodbold-bosser fra UEFA og de europæiske landshold er i den polske hovedstad, for at trække lod til kvalifikationsrunden op til EM 2012.


UEFA’s præsident Michael Platini, 650 gæster fra de nationale fodbold-forbund og 600 særligt indbudte er netop nu samlet i Warszawa.

Der sker forud for lodtrækningen til EM 2012, der skal spilles i Polen og i Ukraine.

51 medlemsforbund

Der er 51 nationer med i Warszawa, og i sidste ende skal 16 nationer med i slutspillet, når EM slutrunden indledes i sommeren 2012 i Warszawa.

Polen og Ukraine er som værter sikret en plads på forhånd, ligesom de forsvarende europamestre fra Spanien også er sikre deltagere.

Fodboldspillere trækker

Lodtrækningen er bogstaveligt talt lagt i hænderne på fire ’gamle’ landsholdspillere fra Polen og Ukraine, der i ’blinde’ skal trække deltagerlandene, og fordele dem i puljer.

De fire spiller er to hvert værtsland. Fra Polen er det Zbigniew Boniek og Andrzej Szarmach, og fra Ukraine er det Andriy Shevchenko og Oleg Blokhin.

Gallamiddag i går

I aftes var der gallamiddag på det tekniske universitet i Warszawa, hvor UEFA’s præsident Michel Platini var vært. Foruden deltog flere af Europas førende landstrænere: Fabio Capello fra England, Marcello Lippi, Italien, Vicente del Bosque, Spanien, Joachim Loew, Tyskland, Slaven Bilic fra Kroatien, Giovanni Trappatoni Irland og Guus Hiddink fra Rusland.

Otte spillersteder

EM 2012 indledes i Polens hovedstad Warszawa, og der spilles i byerne Gdansk, Poznan og Wroclaw (SE FOTO: Se billeder til højre af de nye stadions).

Finalen skal spilles i den ukrainske hovedstad Kiev, mens de tre øvrige spillerbyer i landet bliver Dnipropetrovsk, Donetsk og Lviv.

Festlighederne i forbindelse med lodtrækningen slutter i aften.