Europas længste springvand findes i Lodz

Manufaktura_Lodz_længste_springvand

Europas længste vandfald i centrum af Polens næststørste by, Lodz. En delegation fra byen kommer til Danmark i midten af maj, for at lokke danskere til byen. Arkivfoto.


KØBENHAVN: Det er et af budskaberne, når repræsentanter fra Polens næststørste by, Lodz, besøger Danmark for at lokke danskere til Lodz.


Lodz, der er Polens næststørste by, er et overset rejsemål for danskere og for danske investeringer. Det vil byen nu lave om på. Det sker når en 30 mand stor delegation kommer til København i midten af maj, og deltager blandt andet i et erhvervs og turistseminar om Lodz den 15. maj. I spidsen for delegationen er regionsborgmesteren i Lodz (Loodzkie)Witold Stepien og borgmesteren i Lodz, Hanna Zdanowska.

Flest pubber i Europa

Repræsentanterne for Lodz vil fortælle, at man i byen kan finde Europas længste springvand, men det er også i Lodz, at man finder gaden med den største koncentration af barer og restauranter i Europa. En anden af byens turistmagneter er det store center Manufaktura, som blandt andet omfatter en stor åben markedsplads.

– I Lodz finder man også den største offentlige naturpark i Europa, Lagniewicki-skoven, siger Malgorzata Hudyma til polennu.dk.

Berømt filmby

Lodz er også kendt for sine film, der er blandt andet her at den internationalt berømte filmskole ligger, hvor Polanski, Wajda og mange andre kendte filmmagere har lært sig faget. Det er også kontrasternes by. Her kan man finde retro-stil fra kommunisttiden i stor stil, og man kan finde moderne og overdådig luksus. Ikke for ingenting, at der er optaget mere end 250 spillefilm i Lodz.

Fremstødet i København er arrangeret af Lodz i samarbejde med Polens Turistorganisation (PTO), Polens ambassade i København og SAS, der har direkte flyforbindelse mellem Lodz og København.

LÆS MERE
Eksternt link: Polens Turistorganisation om Lodz event

LÆS MERE
Eksternt link: Polens handelsambassade om Lodz event

.