Fagforening: Danmark ilde stedt uden polakker

polske_arbejdere_ved_metro_byggeri_i_koebenhavn_pr_foto

Danmark har stor gavn af EU, og vil være ilde stedt uden arbejdskraft fra Central- og Østeuropa, siger fagforenings formanden Claus Jensen, Dansk Metal/CO Industri. Arkivfoto.


KØBENHAVN: – Den danske EU-debat er på vildspor og dansk fagbevægelse bør tage mere ansvar for at bringe EU-debatten tilbage på ret kurs, mener formanden for Dansk Metal, Claus Jensen.


Formanden for CO Industri og Dansk Metal, Claus Jensen, kritisere de danske fagforeninger for at have et forkert fokus i EU-debatten.

– Hvis vi ikke havde det indre marked og arbejdskraftens frie bevægelighed, var der rigtig mange arbejdspladser, der ikke eksisterede i Danmark. – Produktions Danmark ville være ilde stedt uden de titusindvis af polakker, rumænere, ungarere og andre østeuropæere, der arbejder i danske virksomheder og sikrer vækst og betaler skat, siger Claus Jensen til A4nu.dk.

100 milliarder om året

Jensen fortæller også til mediet, at Danmark hvert år tjener mere end 100 milliarder kroner på EU’s indre marked.

– Hvis vi har 100 milliarder kroner i den ene hånd og nogle få østeuropæiske håndværkere uden overenskomst i den anden hånd, så er det her jo som at sammenligne en brækket ryg med en splint i fingeren, siger Claus Jensen, Dansk Metal.

Læs mere og hele samtalen mellem Claus Jensen og journalist Gitte Redder på linket herunder.

LÆS MERE
Eksternt link: Formand i opråb: Vi vil være ilde stedt uden titusindvis af polakker, rumænere og ungarere.

Der er valg til Europa-Parlamentet søndag den 26. maj i Danmark og Polen.