Fastfood-kæder mindsker saltindhold i Polen

  McDonalds_i_Polen

  I fremtiden kommer der mindre salt i burgerne fra McDonalds, lover kæden efter pres fra internationale sundhedseksperter. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Presset fra de polske forbrugere, har fået McDonalds, Kentucky Fried Chicken og andre, til at reducere forbruget af salt.


  Flere sundhedseksperter har advaret mod det store saltforbrug, bl.a. i forbindelse med fastfood. Presset er nu blevet så stort, så to store polske giganter McDonalds og Kentucky Fried Chicken, allerede har varslet reduktioner i saltindholdet.

  Løbende reduktion

  Dominik Szulowski fra McDonald i Polen, siger til polsk radio, at der allerede er foretaget saltreduktioner i boller, ost og kylling McNuggets.

  – Sammen med vores leverandører, arbejder vi på en række andre løsninger, der yderligere vil reducere saltindholdet, men uden, at det kommer til at påvirke smagen af vores produkter, lover han.

  Mindre end i USA

  Globalt har McDonalds forpligtet sig til saltreduktion på 15 procent inden år 2015, men det polske saltindhold i burgerne er lavere end på det amerikanske marked.

  Samtidig med udmeldingen fra McDonalds, har fastfood-kæden Kentucky Fried Chicken i Polen, også lovet markante reduktioner, overfor polsk radio.

  Hvad det konkret indeværer, kunne talskvinde ikke redegøre for, overfor Polskie Radio.