Fejl i de officielle polske corona-tabstal

Fredag formiddag ventes den populære Warszawa borgmester Rafał Trzaskowski at blive oppositionens nye spidskandidat, der skal tage kampen op mod Andrzej Duda, når der på et tidspunkt i nær fremtid holdes præsidentvalg i Polen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Hovedstadens borgmester har de seneste to uger gjort regionen og regeringen opmærksomme på, at der er stor forskel på de officielle corona-tabstal og tallene fra hospitalerne.


Der er rod i de officielle tabstal for borgere der er døde med den frygtede covid-19 sygdom i kroppen. I al fald i hovedstaden. Det siger byens populære borgmester Rafał Trzaskowski.

32 eller 8 døde?

– Tirsdag var der 32 corona-dødsfald i Warszawa, siger Rafał Trzaskowski. Det er antallet af de dødsattester, som han har set fra tirsdag. Men i de officielle tal fra Sundhedsministeriet, der blev præsenteret onsdag, er der ”kun” 8 dødsfald opført i hovedstaden, siger han til TVN24.

– Der er ganske alvorlige uoverensstemmelser, som jeg har oplyst regeringen om for to uger siden. Jeg skrev også til regionen og til GIS (Sundhedsmyndighederne) om det, siger Warszawas borgmester.

Afviser kritik af tal

Sundhedsministeriet har svaret på kritikken på Twitter.

– Sundhedsministeriets oplysninger om antallet af dødsfald, kommer fra de rapporter der indsendes fra hospitalerne. Så vi leverer nøjagtigt de tal, som hospitalerne rapporterer, lød svaret på Twitter. En talsmand for den polske regering, kom med en anden forklaring på forskellene i tallene på Radio Zet.

I skrivende stund, er 5.205 personer blev officielt bekræftet med corona-virus, og 159 er døde med den frygtede sygdom i kroppen. Alene onsdag døde 30 personer med covid-19.

På linket under fremgår de aktuelle officielle tal over smittede og døde.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN I POLEN HER