Fem Oscar-nomineringer til polske film folk

  ida_filmen_dansk_polsk_polennu

  Den dansk-polsk film, Ida, er nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film. Ida er en ud af fem, og den endelige vinder findes den 22. februar. PR-foto.


  LOS ANGELES: Fem polske film-nomineringer, to af dem til den dansk-polske filmproduktion Ida, er udråbt til årets Oscar-uddelingerne i februar.


  Den polske film Ida, som er en dansk-polsk produktion, er nomineret som bedste udenlandske film til den kommende Oscar-uddeling, der finder sted den 22. februar i Los Angeles.

  Bedste fotografering

  Filmen Ida, der er instrueret af Pawel Pawlikowski, blev også nomineret i kategorien: Bedste fotografering. Den hæder skal tilskrives Lukasz Zal og Ryszard Lenczewski, der har stået bag kameraerne.

  Opdaget i Gdynia

  Ida er formentlig den mest prisvindende polske film nogen sinde. Prisregnen begyndte, da den blev bedste film i hovedkonkurrence på Gdynia Filmfestival i 2013, som er Polens vigtigste filmfestival, og den blev fornylig også kåret som Europas bedste film. I november besøgte instruktøren Grand Teatret, som er et af mange steder i Danmark hvor Ida vises. Filmen havde dansk premiere i november.

  Fem film dyster

  Ida skal dyste mod fire andre film ved Oscar-uddelingen. Det er den russiske Putin-kritiske film Leviathan; den estiske Tagerines, der handler om Sovjetunionens kollaps; den argentinske Wild Tales og filmen Timbuktu, der er en eksotisk film fra Mauritius.

  To kortfilm

  I kategorien: Bedste dokumentar, kort film – var der også polske nomineringer. Filmen Joanna, der er instrueret af Aneta Kopacz og Our Course af Tomasz Sliwinski.

  Kostumer

  Filmen Maleficent har opnået en normering for bedste kostumer, og her er der også en polak indblandet. Det er polakken Anna Biedrzycka-Sheppard der sammen med Jane Clive, har stået for kostymerne til filmen.

  Det er 87. gang, at der uddeles Oscars den 22. februar.