Femten polakker begår selvmord hver eneste dag

flere_selvmord_i_Polen_polennu
Hver dag begår to danskere og femten polakker selvmord. WHO vil med en årlig selvmordsforebyggelses dag sætte mere fokus på problemet. Flere vælger at tage deres eget liv, end antallet trafikdrab. Arkivfoto.

WARSZAWA: 15 polakker tager hver dag deres eget liv. Det er flere end der dræbes i trafikken på vejene i Polen. Det svarer dog til antallet af selvmord i Danmark, landenes befolkningstal taget i betragtning.


Torsdag var det international dag for forebyggelse af selvmord. Polens indenrigsministerium oplyser i den forbindelse, at 15 polakker hver dag tager deres eget liv, og endnu flere forsøger.

Tallet er alarmerende højt – på årsbasis er det cirka 5.000 selvmord i Polen – og det tal er højere end antallet af trafikdræbte i landet, selv om de polske veje hører til blandt de farligste i EU.

To om dagen i Danmark

I Danmark er der cirka 600 selvmord om året, eller cirka 2 om dagen. Det svarer nogenlunde til de polske tal, landenes befolkningstal taget i betragtning. I Danmark er det mest mændene der tager livet af sig selv. Tre ud af fire selvmord er mænd.

FN Verdenssundhedsorganisationen WHO, opfordrer lande til at gøre en ekstra indsats for at forbygge selvmord.

LÆS MERE OM SELVMORDS-FOREBYGGELSES DAGEN

polennu.dk er et frit og uafhængigt dansk medie. Vi har hver dag siden 2008 dag leveret gratis nyheder fra Polen på dansk. Hvis du gerne vil støtte vores fortsatte arbejde, så vil et bidrag kunne gøre en stor forskel. Vil du f.eks. støtte os med 100,00 kroner, så kan du gøre det ved at trykke her. Tak for din opmærksomhed.