Festival for polsk klassisk musik i gang i Krakow

Krzysztof_Penderecki

Krzysztof Penderecki er en af de mest kendte polske komponister. Hans musikværker vil præsenteres på Polsk Musik Festival, der fredag begynder i Krakow. Arkivfoto.


KRAKOW: Den 9. Polske Musik Festival, der præsenterer musikværker af kendte polske klassiske komponister, er gået i gang i Krakow.


Polsk Musik Festival arrangeres siden 2005 for at promovere den polske klassiske musik. Begivenheden byder på internationale musikere, som opfører musikstykker, der er lavet af polske komponister.

Jubilæumsfest

Dette års udgave af festivalen fik titlen ”13/23/33”, som henviser til jubilæer og fødselsdags for fem polske komponister: Witold Lutoslawski (født i 1913), Stanislaw Skrowaczewski (født 1923) samt Krzysztof Penderecki, Zbigniew Bujarski og Henryk Mikolaj Goreckiego (født 1933). Musikværkerne lavet af de komponister vil dominere på festivalens koncerter.

Internationale musikere

– Vores festival er rettet mod alle, som kommer til Krakow for at se byens kulturmindesmærker, og lytte til klassisk musik. Ideen bag festivalen er at vi inviterer forskellige internationale musikere, som senere udfører polske musikværker i andre lande, sagde festivalens direktør Pawel Orski under pressemødet ved åbningen.

Festivalen består af en række koncerter, som vil finde sted i weekenderne 12.-14. juli og 19.- 21. juli.