Fik syet begge hænder på efter arbejdsulykke

  Mand_fik_syet_begge_hænder_på_igen_i_dobbelt_transplantation_i_Krakow_i_Polen

  Sylwester Orden mistede begge hænder i en ulykke på sin første arbejdsdag, men fik dem transplanteret på igen på hospitalet i Krakow. Privatfoto.


  KRAKOW: En 24-årig polsk mand har fået syet sine hænder på igen efter en arbejdsulykke. Det er den første dobbelt-transplantation af hænder i Polen.


  En 24-årig polsk mand fik natten mellem den 16. og 17. november transplanteret begge sine hænder på igen efter en arbejdsulykke. Det var første gang, at to hænder er blevet transplanteret på en patient samtidig under en operation i Polen, skriver tv-stationen TVN24.

  Hugget af i maskine til tagplader

  Den 24-årige Sylwester Ordon havde sin første arbejdsdag på en fabrik, der laver tagplader. Han fik ikke hænderne hurtigt nok ud af den maskine, der skærer tagpladerne af, og fik hænderne skåret af af den kniv, der falder ned over pladerne med stor hastighed.

  Opereret i 10 timer

  Den unge polak blev indlagt på Afdelingen for Plastikkirurgi og Transplantationer på hospitalet i Krakow, hvor han lå på operationsbordet i 10 timer, mens to hold af kirurger syede begge hænder på igen.

  – Det var en kamp imod tiden, sagde afdelingschef og overlæge Anna Chrapusta efter operationen.

  Bevægede fingrene efter to dage

  – Jeg har det godt efter operationen. Efter to dage begyndte jeg at kunne bevæge fingrene, siger Sylwester Ordon til TVN24.

  – Jeg har troet på, at det ville lykkes, for de sagde, at på dette hospital kan det lade sig gøre. Jeg vil gerne takke alle læger og sygeplejersker, som har taget sig af mig, sagde Sylwester Ordon efter operationen.