Filmen 11 Minutter er Polens kandidat til en Oscar

  11_minutter

  Filmen 11 Minutter vandt juryens specialpris for bedste kunstneriske udtryk på Polens største films festival i Gdynia i weekenden. PR-foto.


  WARSZAWA: Filmen 11 Minutter af Jerzy Skolimowski er blevet valgt som Polens kandidat til en Oscar-nominering for bedste ikke engelsk-sprogede film


  Filmen 11 Minutter af Jerzy Skolimowski er blevet valgt som Polens kandidat, når der skal nomineres film til næste års Oscar-pris for bedste ikke engelsk-sprogede film.

  Polske film har flere gange tidligere vundet Oscar statuetten, blandt andet ved dette års uddeling i Hollywood, hvor Pawel Pawlikowskis film Ida fik Oscaren for bedste ikke engelsk-sprogede film.

  Erfaren instruktør

  77-årige Jerzy Skolimowski er et kendt navn i både Europa og USA. Skolimowski har instrueret en lang række film siden 1960érne.

  I 2010 lavede han filmen Essential Killing, som vandt Juryens specialpris på filmfestivalen i Venedig i 2010 og hovedprisen på Gdynias filmfestival i 2011.

  Specialpris i Gdynia

  Jerzy Skolimowski vandt lørdag Juryens Specialpris på Gdynias Filmfestival, der er Polens største og vigtigste filmfestival. Juryen begrundede uddelingen med filmens originale kunstneriske koncept.

  Filmen vandt tidligere på måneden Ungdomsjuryens pris på filmfestivalen i Venedig.

  11 minutter i mange liv

  Skolimowskis film 11 Minutter har mange forskellige hovedpersoner, hvis liv man følger i de samme 11 minutter, indtil deres skæbner i de sidste sekunder af filmen pludselig forenes i den sammen tragiske hændelse.

  Ikke klassisk fortælling

  – Formularen, som jeg har brugt i denne film, består i, at den ikke har et klassisk handlingsforløb, der fortælles lineært fra a til z. Det er afrevne observationer af livet. Det vigtige er, hvad der førte alle disse mennesker hen til slutningen. Blandt dem er der skyldige og uskyldige. Blev de skyldige straffet? Var det de letsindige, der blev årsag til de tragiske hændelser? Hvem fortjente det? Det er spørgsmål som man kan stille sig selv efter filmen, sagde Jerzy Skolimowski i et interview på Gdynias filmfestival i weekenden.