Finanskrisen har ramt polsk turisme hårdt

Polen har oplevet en faldende interesse fra udlandet. I første halvår af 2009 er tilbagegange i antal udenlandske turister faldet med 16 procent. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


WARSZAWA: 16 procent færre turister i første halvår af i år, sammenlignet med 2008. Tilbagegangen er størst for de amerikanske turister.


Polens turistindustri er blevet ramt hårdt af den internationale finanskrise. Kun 5,25 millioner udlændinge besøgte Polen i årets første seks måneder. En tilbagegang på 16 procent i forhold til året før.

Amerikanerne svigter

Det er især de amerikanske turister der har svigtet Polen. Kun 90.000 amerikanere besøgte Polen fra januar til juni i år. Ifølge det internationalt anerkendt amerikanske magasin Forbes, er Polen det tredje mest attraktive land for amerikanere, set ud fra et økonomisk synspunkt.

For amerikanerne er det billigste land Sverige, efterfulgt af Ungarn, og først på en tredjeplads kommer Polen. Det er den svenske krones styrtdyk i forhold til dollaren, der gør Sverige til det mest attraktive land for amerikanske turister.

Flest tyskere

Det er stadig de tyske turister der dominere Polen med lidt over 2 millioner besøg ud af et samlet antal vesteuropæiske turister på 3 millioner. En nedgang på 12 procent. Der var i samme periode 210.000 briter, 170.000 hollændere og 110.000 italienere.

Blandt turister i Polen fra østlige naboer, er det Ukraine, Hviderusland og Rusland der topper listen.