Fire medaljer til Polen ved EM i atletik i Amsterdam

hammerkast_em_polsk_guld

Den polske verdenmester og verdensrekord indehaver i hammerkast, polske Anita Wlodarczyk arbejder mod at få sin første OL guldmedalje, når de olympiske lege begynder i august i Rio i Brasilien. Privatfoto.


AMSTERDAM: Polens hammerkaster Anita Wlodarczyk vandt guld, og det er blevet til i alt fire polske medaljer EM i atletik.


Den polske atlet, Anita Wlodarczyk der er indehaver af verdensrekorden for hammerkast for kvinder, og nuværende verdensmester, kan nu også bryste sig med en frisk EM-guldmedalje.

Langt foran

Med et kast på 78,14 meter var hun langt foran sine rivaler, hvor det var tyskeren Betty Heidler der kom tættest på med 75,77 meter og Aserbajdsjans Hann Skydan på tredje pladsen med et kast på 73,83 meter.

Satser på OL

Anita Wlodarczyk mangler en OL guldmedalje, og den satser hun på at få i Rio når OL gennemføres denne sommer.

– Jeg følger mit normale træningsprogram op til OL, dette EM er en del af mine forberedelser, sagde den polske hammerkaster efter medaljehøsten.

Mere guld – og sølv

Men der er kommet flere polske medaljer ved dette EM. Piotr Malachowski vandt guld i mændenes disko og Robert Sobera vandt guld i mændenes stangspring. Det er også blevet til en polsk medalje af sølv. Den sikrede Karol Hoffmann i tre-spring.

De polske atleter har nu blikket stift rette mod forberedelser til OL i Rio, der begynder 5. august.