Fire søskende druknet i bade-ulykke i Polen

  Politiet_badeulykke_Polen_polennu

  Politi og redningstjeneste har bjerget alle fire søskende, der blev revet med at strømmen da de var ude at bade. Foto: Polens Politi.


  LODZ: Fire søskende i alderen fra 7 til 15 år er druknet efter at være taget af strømmen i floden Warta ved Lodz.


  En tragisk badeulykke har ramt en polsk familie. En 36 årig mor mistede i denne uge sine to sønner på 14 og 15 år, samt to af hendes døtre på 7 og 11 år.

  Familie udflugt

  Tragedien skete, da den 36-årige mor havde taget sine fem børn og en babysitter med til stranden ved Warta flodens bred for at bade og slikke sol.

  Lillesøster blev

  Mens det yngste barn, en pige på 5 år blev hos sin mor på stranden, tog de to brødre og de to søstre i vandet.

  – Warta er meget bred på det sted hvor familien var, og børnene kom så langt væk fra kysten, at moderen mistede den visuelle kontakt, siger Radoslaw Gwis fra politiet i Lodz. Politiet oplyser, at den stærke strøm i floden førte børnene væk.

  Helikopter sat ind

  Den fortvivlede mor tilkaldte redningstjenesterne, der omgående begyndte en eftersøgning, først med både og siden med helikopter.

  Efter en times eftersøgning fandt redningsfolkene den 7-årige pige og hendes 15-årige bror livløs, og trods mange genoplivningsforsøg, stod de ikke til at redde.

  Tre kilometer væk

  Nogle timer senere havde politiets helikopter spottet liget af den 11-årige pige, tre kilometer fra det sted, hvor hun badede.

  Moderen blev kørt til den lokale politistation, hvor hun fik hjælp af krisepsykologer.
  Den 14 årige dreng blev først fundet to dage efter.

  Undersøgelse i gang

  Myndighederne har indledt en undersøgelse af de nærmere omstændigheder ved den tragiske badeulykke. 31 polakker mistede livet i vandet i seneste weekend.