Flere bekræftede corona-tilfælde og dødsfald

Antallet af polakker der dagligt bliver smittet med covid-19 sygdommen er faldende, selv om tirsdagens tal er lidt højere end mandagens. Foto: Monika Raj.

WARSZAWA: Polens sundhedsminister har fredag eftermiddag meddelt, at antallet af bekræftede corona-tilfælde nu er steget til 8.379 – 14 nye corona-relaterede dødsfald er bekræftet i løbet af fredag.


De polske myndigheder oplyser sent fredag eftermiddag, at der nu er 332 bekræftede, døde med covid-19 sygdommen. Se fordeling geografisk og aldersmæssigt nederst.

8.379 tilfælde er nu bekræftet med den frygtede sygdom i Polen.

Nye regler

Torsdag trådte nye regler i kraft i Polen, som polennu.dk tidligere har omtalt. Det er f.eks. ikke længere tilladt at forlade sit hjem uden et særligt formål, og man må ikke være mere end to mennesker sammen i det offentlige rum. Siden torsdag har man også skullet bære maske eller anden tildækning af mund og næse uden for hjemmet og i bilen. Alle skoler og universitet forbliver lukkede, foreløbig frem til den 26. april.

Informationer på dansk

Danmarks ambassade i Warszawa har en informativ hjemmeside på dansk, hvor man kan få flere oplysninger om de polske corona-kriseregler, og om færdsel mellem Polen og Danmark.

LINK TIL INFO PÅ DANSK OM CORONA-REGLER

Seneste dødsfald

De seneste dødsfald (17. april) i geografi og alder

1 Kraków (91 år)
2 Poznan (65 og 71 år)
1 Legnica (68 år)
1 Bolesławiec (88 år)
1 Ozimek (98 år)
2 Kędzierzyn-Koźle (86 og 92 år)
1 Kozienice (83 år)
1 Częstochowa (92 år)
1 Warszawa (82 år)

Følg corona-udviklingen

På linket under, kan man finde oplysninger om udbredelsen af corona i Polen. Det er myndighedernes officielle hjemmeside med informationer smittede og døde. Siden opdateres en gang i døgnet.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN I POLEN HER