Flere polakker vælger at rejse med tog

  polakker_tog_jernbane_polen_jens_moerch

  Flere og flere polakker vælger at rejse med tog efter at der er kommet højhastighedstog mellem flere af de store polske byer. De næste måneder ventes der dog et fald i antal rejsende med tog, da man jernbaneforbindelser skal renoveres. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: De polske statsbaner PKP havde i årets første halvår 153 millioner passagerer på skinner, og det er ny rekord.


  PKP, de polske statsbaner, transporterede over 153 millioner passagerer i første halvår i år, og satte dermed ny rekord. Den hidtidige rekord for de første seks måneder i et år, ligger helt tilbage til 2008 hvor 145 millioner rejste med tog.

  Stigning på 5,1 procent

  Ifølge officielle oplysningerne fra UTK steg antallet af passagerer med 5,1 procent i årets første seks måneder i forhold til samme periode sidste år.

  Sporarbejde resten af året

  Trods stigninger i første halvår, venter eksperterne ikke noget rekordår i 2017. I andet halvår påbegyndes en lang række sporarbejder for at kunne øge hastighederne på togene. Renoveringen af jernbane nettet ventes at give forsinkelser, og de rejsende må påregne længere tid end normalt.