Flere polske kvinder bliver millionærer i Polen

  Flere_polske_kvinder_bliver_millionærer_Polen_polennu

  Flere polske kvinder er millionærer. Polen er det land i EU, hvor der er mindst forskel i lønninger mellem mænd og kvinder. Kun 2 procent, mens gennemsnittet for EU er på over 16 procent. Foto: Iben Molgaard Madsen.


  WARSZAWA: En undersøgelse, der blev offentliggjort på kvindernes internationale kampdag 8. marts, viser at flere og flere kvinder er millionærer i Polen.


  I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag torsdag, 8. marts, gøres der status i Polen over kvindernes formue og lønforhold sammenlignet med mændenes.

  I Polen er der cirka 50.000 zloty-millionærer, og mellem 30 og 35 procent af dem er kvinder.

  Ny analyse

  Det viser en ny analyse fra det internationale konsulentfirma Deloitte, der forudser at antallet stiger til 120.000 i 2020. På det tidspunkt forudser Deloitte, at kvinder vil udgør 40 procent af de polske millionærer.

  Mindst lønforskel i Polen

  Polen er i forvejen det land i EU, hvor forskellen mellem mænd og kvinders løn er mindst. Ligelønnen er slået bedste igennem i Polen. I EU får mænd i gennemsnit 16,4 procent højere løn end kvinderne, i Polen er det kun 2 procent der skiller kvindernes løn fra mændenes.

  Fem procent under 30 år

  Dagbladet Gazeta skriver, at i Millennium Bank er 28 procent af de kvindelige millionære i alderen 51 til 60 år. 26 procent af dem er over 60 år, mens 5 procent er under 30 år.

  Mad og tøj

  Undersøgelsen viser også, at mandlige millionærer i Polen bruger seks gange så mange penge som kvinderne på restauranter, barer og klubber. Til gengæld bruger de kvindelige millionærer tre gange så mange penge på tøj og sko, end deres mandlige ligestillede.

  På tide med ligeløn

  EU-kommissær for retlige anliggender, Viviane Reding, siger i forbindelse med 8. marts:
  – Princippet om lige løn for lige arbejde har stået i EU-traktaterne siden 1957. – Det er på høje tid, det bliver til virkelighed..