Flere tusinde polakker demonstrerede for fri hash

  Palikot_leder_til_fri_hash_demo_polen_polennu

  Janusz Palikot, lederen af Polens tredje største parti, Palikot-bevægelsen, røg joints flere steder i Warszawa i weekenden, for at demonstrere for fri hash i Polen. Foto: RP.


  WARSZAWA: Flere tusinde polakker var i weekenden med den liberale Palikot-leder i spidsen til march for fri hash i Polen.


  Flere tusinde polakker deltog i weekenden i en demonstration og en march for fri hash i Warszawa. I spidsen for arrangementet var den liberale oppositionsleder, Janusz Paliot, der røg joints rundt omkring i Warszawa og foran Polens parlament Sejmen.

  Politiet vil give lov en dag

  – Den dag vil komme, hvor vi lovligt kan ryge en joint her og politiet giver os lov, sagde Janusz Palikot til de fremmødte til årets Marihuana March i Warszawa.

  Demonstranterne gik med banner der bar slagord som: Plant, ryg og legaliser’ og Befri fængslede rygere.

  – Marijuana er blot et skridt på vejen til frihed, sagde poltikeren Janusz Korwin-Mikke weekendens demonstration.

  Tredje største parti

  Palikok-bevægelsen er det tredje største parti i det polske underhus Sejmen, og har ført omfattende kampagner for at få legaliseret cannabis. Palikot-bevægelsen havde gæster fra det tyske parti De Grønne, og flere venstreorienterede polske politikere, deltog også i marchen.

  Liberalisering på vej?

  Det polske parlament har gentagne gange taget initiativ til en lempelse af reglerne for lettere rusmidler, som f.eks. hash, men hidtil er arbejdet endt uden der er kommet lempelser.