Flere udenlandske turister i Polen sidste år

ferie_for_alle_pr

Den populære turist og feriemesse: Ferie for Alle er hvert år lidt af et tilløbsstykke. Fredag til søndag slår Messecenter Herning dørene op for 2017-udgaven af Ferie for Alle. Billund Lufthavn og Polens Turistorganisation er blandt de mange udstillere. Arkivfoto.


WARSZAWA: En ny opgørelse over turismen i Polen, viser en stigning på syv procent i antallet af udenlandske besøgende sidste år.


Turismen i Polen steg samlet set med 7 procent i 2016. Det oplyser Polens Turist Organisation (PTO) på baggrund af en ny opgørelse fra Polens Statistik (GUS).

Flest tyskere

Cirka 1,6 millioner af turisterne var fra Tyskland, mens briterne tegnede sig for en anden plads med lidt under en halv million besøg. Tredje flest af turisterne var fra Ukraine.

Dansk stigning

– De nordiske lande tegner sig for 6,1 million turister og det er en stigning på 7,4 procent, siger Malgorzata Hudyma, chef i Norden for Polens Turistorganisation til polennu.dk.

Fremgangen fra Danmark var kun på 2,9 procent, men tallene for Danmark er forbundet med stor usikkerhed, da danskere med færgerne fra Ystad eller fly fra Malmø eller Hamborg ikke registreres som danskere. Heller ikke de turister fra Danmark der vælger at køre selv til Polen via Sverige eller Tyskland er med i opgørelsen.

Flere dansker-overnatninger

Når det gælder antal overnatninger af danskere er der en fremgang på 4,6 procent. Svenskerne ligger i top med en fremgang på hele 14 procent. Finnerne har også besøgt Polen mere sidste år end forrige år med en fremgang på 3,8 procent i overnatninger. I tilfældet Norge er der tale om en tilbagegang på 2,7 procent i forhold til året før. Det skal dog her nævnes, at i 2015 steg antallet af overnatninger af nordmænd med hele 34 procent.

Stigning i vente

Turistfolk som polennu.dk har talt med, skønner at trafikken fra Danmark til Polen vil stige yderligere i år, når forbindelserne fra Billund øges med en ekstra ugentlig afgang til Gdansk og to ugentlige til Warszawa. Fra oktober flyver Ryanair til Gdansk fra Aarhus, og SAS udvider kapaciteten med nye og større fly på ruterne mellem København og Gdansk.

Turistmesse i weekenden

I denne weekend kan man høre mere om rejser, når der i Messecenter Herning gennemføres den store turistmesse: Ferie for Alle. På udstillingen kan man blandt andet møde repræsentanter for Polens turistorganisation og polske hoteller.

LÆS MERE
Messecenter Herning: Ferie for Alle 2017