Flertal af polakker vil hjem fra Holland

  Flere_polakker_vender_udlandet_ryggen_Jens_Mørch_Polen_polennu

  Flere polakker vender udlandet ryggen og søger tilbage til Polen hvor levestandarden stiger år for år. En ny undersøgelse i Holland fastslår, at mere end seks ud af ti polakker i Holland, vil tilbage til Polen. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: En undersøgelse, der er bestilt af den hollandske regering, viser at et flertal af polakkerne vil rejse hjem til Polen.


  En ny undersøgelse, der er bestilt og betalt af den hollandske regering, viser, at 61 procent af polakkerne i Holland har planer om at vende hjem til Polen, skriver det polske dagblad Gazeta Wyborcza.

  Diskrimination

  Undersøgelsen er offentliggjort af det sociale og kulturelle planlægningskontor i Holland (SCP), der også har registreret, at 20 procent af polakkerne siger, at de har været udsat for diskrimination, både fra de hollandske myndigheders side, men også når de er på jagt efter en bolig.

  To-tre år i landet

  Undersøgelsen omfatter alene polakker og bulgarere, der kom til Holland i 2010 og 2011. Undersøgelsen er foretaget forud for det stærkt højreorienterede Frihedsparti (PV) i Holland, lancerede en hadsk hjemmeside mod udlændinge i Holland, ikke mindst rettet mod borgere fra de østlige medlemslande i EU.

  Ikke polsk forbedring

  Alligevel er kontraster mellem polakkerne og bulgarerne bemærkelsesværdige. Stik i modsætning til polakkerne, siger 66 procent af bulgarerne, at deres liv er blevet bedre siden de kom til Holland.

  Bedre uddannede

  Undersøgelsen fastslår også, at de polske indvandrere er langt bedre uddannet end deres bulgarske jævnaldrende.

  Usikre tal

  I Holland er der i øjeblikket registreret 111.000 polske statsborgere og 21.000 bulgarere, men det skønnes fra myndighedernes side, at det reelle tal er væsentligt højere.