Flertal vil have restriktioner for ikke vaccinerede

vaccinationer corona polen
Antallet af døde med covid-19 er igen højt. 56,1 procent af polakkerne er nu fuldt ud vaccineret. Arkivfoto.

WARSZAWA: Et flertal af polakkerne vil have corona stramninger overfor ikke-vaccinerede. Regeringen afviser nye restriktioner.


Restriktioner overfor ikke vaccinerede. To nye meningsmålinger har vist, at et snævert flertal af polakkerne går ind for restriktioner overfor personer, der ikke er vaccineret mod COVID-19. I den ene undersøgelse vil 55 procent have restriktionerne, i den anden er det en procent mindre. 40 procent af polakkerne, vil ikke have nye restriktioner.

Polen oplever i øjeblikket en kraftig stigning i antallet af corona smittede, og sundhedsministeren advarer om at smitten kan blive værre den næste måned, end på noget andet tidspunkt under pandemien.

Men regeringen vil ikke indføre nye restriktioner. Sundhedsminister Adam Niedzielski advarer om nye restriktioner. Han frygter det kan have store “sociale omkostninger”, og udløse voldelige protester, som det er sket i Holland.

Få vaccinerede

Det er kun lidt over halvdelen af polakkerne der er vaccineret, og det er især regeringspartiets vælgere, der tøver med at tage imod vaccine.

Mens regeringspartiet tøver, kræver oppositionen i lighed med polakkerne, restriktioner overfor de vaccinerede. 63 procent af de polske kvinder går ind for nye restriktioner, men det kun er 47 procent af mændene der gør det.

I august sagde regeringspartiets formand Jaroslaw Kaczynski at nye restriktioner var i vente, men siden har regeringspartiet tøvet med restriktioner.

Mere om polsk politik og frie medier på dansk? Støt polennu.dk! Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00