Flyruten mellem Aarhus og Gdansk genåbnes ikke

  Eurolot_Aarhus_Gdansk_Polen_flere_ruter_polennu

  Eurolot genåbner ikke ruten Aarhus – Gdansk i denne sæson. Arkivfoto.


  GDANSK: Eurolot og ejerens økonomisk problemer, betyder nu at flyruten Gdansk-Aarhus ikke genåbnes i sommersæsonen som planlagt.


  Den 9. januar fløj Eurolot, der ejes af det nationale flyselskab LOT og den polske stat, for sidste gang i år mellem Aarhus og Gdansk.

  En succesrute

  Ruten, der åbnede sidste år, har ellers været udråbt som en succes af Eurolot og af Aarhus Lufthavn på grund af de mange rejsende. Men stik imod branchens forventninger, og Eurolots tidligere meddelelser, så genåbner ruten mellem Aarhus og Gdansk alligevel ikke til maj. Det oplyser chefen for PROT (Pomorskie regionens turistorganisation) Krystyna Hartenberger – Pater overfor polennu.dk.

  Afventer jyder

  – Vi er skuffet over beslutningen, for vi har igangsat mange strategiske fremstød, for at kunne tiltrække jyder til Gdansk med den direkte forbindelse denne sommer, siger turistchefen til polennu.dk.

  Eurolot, der ejes af det nationale LOT og den polske stat, har på grund af LOT været igennem en turbulent tid, hvor voldsomme nedskæringer har været nødvendige for, at den polske stat fortsat vil støtte selskabet. Der er også kommet ny topledelse i LOT. Hver tredje medarbejder i LOT skal fyres.

  Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Eurolot om beslutningen.

  Aarhus direktør stoppet

  Direktøren i Aarhus Lufthavn, Ole Paaske, stoppede i denne uge efter gensidig aftale som direktør for Aarhus Lufthavn. Han har været aktiv i samarbejdet mellem Gdansk og Aarhus, og har i sin tid skaffet ruten til Gdansk og mange andre steder til Aarhus.
  Om hans fratrædelse har noget med Eurolots beslutning at gøre, vides ikke.