Fodboldformand tvivler på polsk VM-deltagelse

Zbigniew_Boniek

Den nyvalgte formand for det polske fodboldforbund, PZPN, Zbigniew Boniek. Arkivfoto.


WARSZAWA: Det polske fodboldforbund PZPN’s nye formand, Zbigniew Boniek, tvivler på polske VM-deltagelse i Brasilien.


– Det vil være en overraskelse, hvis Polen kvalificere sig til VM 2014 i fodbold i Brasilien, siger den nye formand for det polske fodboldforbund, Zbigniew Boniek til sportsbladet Przeglad Sportowy.

Tabte i Irland

Kommentaren kommer oven på denne uges venskabskamp mod Irland, en kamp som Polen tabte 2-0, trods et stærkt ”hjemmepublikum” i Irland, hvor der bor og arbejder mange polakker.

– Jeg vil ikke give indtryk af at vi kvalificere os, jeg foretrækker at være realistisk, og sige hvordan tingene er, siger Boniek, der selv er tidligere landsholdsspiller for Polen.

En stor overraskelse

– Det er muligt at vi kan kvalificere os, men det vil være en stor og behagelig overraskelse for mig, siger fodboldformanden.

Lovet afgang

Hans forgænger som formand, Lato, måtte vige pladsen efter korruptionsanklager, og efter en meddelelse forud for EM 2012 om, at han ville trække sig, hvis ikke Polen gik videre til mellemrunden under sommerens EM.

Men fortrød

Som bekendt kom Polen ikke videre, men Lato fortrød sine udtalelser, og blev alligevel siddende. Lato blev væltet som formand i efteråret, efter sit brudte løfte og mistanke om korruption i forbindelse med bygningen af et nyt hovedkvarter, til det polske fodboldforbund.

Stjerne uden mål

Boniek sagde efter kampen mod Irland, at stjernespilleren Robert Lewandowski ikke har scoret for Polen i otte måneder, trods hans succes i den tyske storklub Borussia Dortmund. Han mener stjernespilleren får for lidt opbakning fra sine holdkammerater på det polske landshold.

Nummer 3

Polen er på en tredje plads i VM-kvalifikationens gruppe H, efter Montenegro og England.

VM opgør mod Ukraine

Næste kamp Polen skal spille i VM-kvalifikation er den 22. marts i Warszawa mod Ukraine, der ligger på en femteplads i gruppen.