Første chef for elitesoldater har begået selvmord

  Gen_Slawomir_Petelicki,_1999

  Polens første chef for de polske elitesoldater, GROM, general Slawomir Petelecki, begik i weekenden selvmord. Han skabte GROM, der er de polske elitesoldater der kan sammenlignes med Danmarks jægerkorps, efter kommunismens fald i Polen i 1989. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Tekniske undersøgelser og en obduktion skal nu fastslå de nærmere omstændigheder, da den første chef for GROM begik selvmord i weekenden.


  Polens første chef for de polske elitesoldater, GROM, general Slawomir Petelecki, begik i weekenden selvmord i Warszawa. Han skabte GROM efter kommunismens fald i Polen i 1989.

  Fundet af konen

  Generalen havde skudt sig selv, og blev fundet af sin kone.

  Men Dariusz Slepokura, der er talsmand for Warszawas anklagemyndighed, siger at de nærmere omstændigheder er ved at blive undersøgt i henhold til artikel 151 i den polske straffelov.

  Tjek af selvmord

  Det er fast procedure i Polen, for at myndighederne i hvert tilfælde kan sikre sig, at der reelt er tale om selvmord. Politiet oplyser at liget af Slawomir Petelecki ikke havde andre skader.

  Sjældent selvmord

  Tidligere statsminister Leszek Miller siger til polsk radio, at “det er sjældent, at den type mennesker begår selvmord”. Men han mener, at generalen må have været påvirket af nogle desperate omstændigheder, som vi ikke kender.

  – Alle har grænser, men når de overskrides, kan det føre til en så drastisk beslutning.

  Et forbillede

  Polens forsvarsminister Tomas Siemoniak har udsendt en erklæring, hvor han hylder den afdøde tidligere chef for GROM. hyldest til den tidligere særlige tjenester luminary.

  – Vi har mistet en fremragende officer, der gennem sine resultater blev et forbillede for sine yngre kolleger, siger den politiske chef for GROM.