Første meningsmåling forud for EU-valget

  eu_valg_pr_polennu

  Hele Europa skal til valg i maj måned. I Polen skal der findes 52 medlemmer til Europa-parlamentet. Den første måling forud for valget er netop offentliggjort. PR-foto.


  WARSZAWA: Den første måling forud for EU-parlamentsvalget viser, at regeringspartiet beholder føringen, mens oppositionspartierne samlet bliver størst.


  Den første måling forud for EU-valget i maj i Polen, viser at regeringspartiet Lov og Retfærdig (PiS) bliver det største parti i det nye parlament, mens oppositionspartierne – nye som gamle – tilsammen bliver største. Første måling fordelt på partierne viser:

  Lov og Retfærdighed (PiS): 36,2 procent
  Borgernes Platform/Moderne Polen (KO): 29,6 procent
  Partiet Forår (Biedron): 6,4 procent
  Demokratiske Venstre Alliance (SLD): 6,1 procent

  5 procent spærregrænse

  Spærregrænsen til EU-valget er på 5 procent, og kun ovenstående partier kommer op på det tal i målingen. Men tæt på finder man:

  Polske Bondeparti (PSL): 4,1 procent
  Kukiz 15’: 3,8 procent
  Gregory Braun: 2,0 procent
  Ryszard Petru: 0,9 procent
  Razem: 0,9 procent
  De Grønne: 0,3 procent


  Ikke besluttet 9,4 procent

  Kamp om 52 pladser

  Polen får i alt 52 pladser i det nye EU-parlament, der skal vælges i dagene mellem den 23. – 26. maj. Det er fjerde gang polakkerne skal vælge repræsentanter til Europa-Parlamentet. De tidligere direkte valg var i 2004, 2009 og 2014.

  Før skandalen

  Den aktuelle måling er gennemført før, at partiformand for regeringspartiet PiS, Jaroslaw Kaczynski, er blevet politianmeldt efter afsløringer om misbrug af offentlige midler.