Foråret er på vej i de sydlige og vestlige dele af Polen

Foråret synes at være på vej til Polen. Søndag kan temperaturerne nå 15 – 16 grader i de sydlige og vestlige dele af Polen. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

WARSZAWA: Foråret er for alvor på vej i Polen. I de sydlige og vestlige dele af landet er der varslet op til 16 grader søndag eftermiddag.


Foråret er på vej i Polen. Søndag eftermiddag ventes der temperaturer på 15 – 16 grader i de sydlige og vestlige dele af Polen. Men i de nordøstlige dele af landet kommer temperaturerne næppe over 6 – 7 grader, oplyser Polens Meteorologiske Institut (IMGW) til det polske nyhedsbureau PAP. Vinden vil være moderat og med moderate vindstød.

Foråret på vej – men også kulde

Selv om foråret er på vej, så bliver næste uge noget køligere. Allerede natten mellem søndag og mandag vil det blive markant koldere.

– I nordøst vil temperaturen nogle steder falde til minus 1 grad celsius, siger Michał Folwarski fra IMGW.

– Men jo længere sydpå man kommer, jo varmere bliver det. I de vestlige og sydlige dele af landet kommer temperaturen ikke under 6 – 7 grader Celsius. Der kan forekomme let regn og lidt slud og våd sne i nordøst, siger Michał Folwarski til PAP.

Fra tirsdag vil der være en klar afkøling i de fleste dele af landet, men det betyder ikke at vinteren er tilbage. Dagtemperaturerne vil stadig være over nul. I de følgende dage er nattefrost også mulig med et par grader, især i de nordlige og vestlige dele af landet.

IMGW fastholder, at foråret er på vej i Polen. Følg vejret i de største polske byer nederst på forsiden af polennu.dk.