Forhandlinger mellem Ukraine og Rusland afsluttet

Rusland Polen fred
Ukraines forhandlingsleder og præsidentens rådgiver Mykhailo Podoliak siger, at der er aftalt en tredje forhandlingsrunde. Foto: Twitter.

WARSZAWA: Forhandlingerne mellem Ukraine og Rusland er afsluttet uden succes. Dog har parterne lavet en aftale om humanitære korridorer for begge parter.


Forhandlingerne mellem Ukraine og Rusland er afsluttet. Og det har som ventet ikke givet nogle markante resultater. Det var anden runde i forhandlinger, og der er aftalt et tredje møde. Den ukrainske præsidents rådgiver skriver, at det blev aftalt at lave fælles humanitære korridorer.

– Anden runde af forhandlinger mellem Rusland og Ukraine er afsluttet. Desværre har Ukraine endnu ikke opnået de nødvendige resultater. Der er kun aftaler om ​​humanitære korridorer, skrev Mykhailo Podoliak, der er rådgiver for Ukraines præsident Volodymyr Zelensky.

Han oplyser også, at der er aftalt en proces for at kunne aftale en midlertidig våbenhvile, på steder der er blevet hårdt ramt.

Mødet i dag begyndte klokken 15.00 på grænsen mellem Hviderusland og Polen. Det første møde var den 28. februar på grænsen mellem Ukraine og Hviderusland.

Rusland kræver regioner og neutralitet

Nyhedssiten glavcom.ua skriver, med henvisning til kilder i det ukrainske diplomati, at Rusland under mandagens forhandlinger krævede, at Ukraine skal have neutral status i fremtiden, og at Ukraine ville anerkende “folkerepublikkerne” i det østlige Ukraine og Krim. Før Ruslands angreb på Ukraine, var kun 30 procent af borgerne i Donetsk og Luhansk russere.

Ukraine krævede under forhandlingerne, at Rusland stoppede alle kamphandlinger. Men det ville russerne ikke love.

Der er aftalt nye forhandlinger, men ikke tid og sted.

Polens regering har oprettet en hjemmeside, alene med informationer om flygtningekrisen efter krigen i Ukraine.

LINK: Informationer om flygtninge