Forhandlinger om dato for valg i Polen

  Polens_præsident_Komorowski_hos_valgkommission

  Polens præsident Bronislaw Komorowski og den nationale valgkommission mødtes i går, men kunne ikke blive enige om en valgdato.Foto: Prezydent.pl.


  WARSZAWA: Polens præsident Bronislaw Komorowski og den nationale valgkommission mødtes i går for at finde en dato til det kommende valg, men blev ikke enige om en dato.


  Der skal være valg i Polen til efteråret til det polske parlament, midt under Polens formandskab i EU, der begynder den 1. juli . Torsdag mødtes den polske præsident med valgkommissionen, men de kom ikke til enighed, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

  30. oktober afvist

  Den 30. oktober var foreslået som valgdato, men den polske valgkommission vil gerne have valget over to dage, og afviser den 30. oktober, fordi den ligger for tæt på en national helligdag.

  To dages valg

  Krzysztof Laszkiewicz fra præsidentens kontor, fortalte journalister efter mødet, at statens valgkommission havde anslået at to dages valghandlinger vil koste cirka 50 millioner zloty mere end et valg, der gennemføres på en dag.

  23. oktober?

  Det polske valg skal gennemføre tidligste den 6. oktober og seneste den 4. november. Den 23. oktober ventes foreløbig at være den mest sandsynlige dato for et valg, selv om det passer dårligt for det officielle Polen, på grund af det polske EU-formandskab.