Formand for polsk fodbold anklaget for korruption

Grzegorz_Lato_var_topscorer_for_Polen_i_VM_i_fodbold_1974_hvor_Polen_vandt_bronze_polennu

Grzegorz Lato blev kendt i begyndelsen af 1970’erne, og var topscorer for Polen i VM i fodbold 1974, hvor Polen vandt bronze. Foto: PZPN


WARSZAWA: Formanden for det polske fodboldforbund beskyldes for korruption.


En video, der angiveligt afslører, at formanden for det polske fodboldforbund PZPN, Grzegorz Lato er involveret i en ny korruptionssag, har kastet forbundet ud i en ny krise.

Nyt hovedkvarter

Videomaterialet er afsløret af Kazimierz Gren, der er leder af Podkarpackie fodboldforbundet i det sydlige Polen, og i forbindelse med årsmøde i forbundet. Uregelmæssighederne skulle være opstået i forbindelse med bygningen af det polske fodboldforbunds nye hovedkvarter, og i forbindelse med købet af byggegrunden.

Kræver afgang

Flere medlemmer kræver formand Latos afgang, oplyser Radio Rzeszow, men det udelukker foreningens vedtægter, oplyser Andrzej Wach, der er advokat for PZPN.

Dårlig timing

Anklagen om korruption kommer på et uheldig tidspunkt, forud for EM 2012 i fodbold (EURO 2012), der skal spilles i Polen og Ukraine til sommer. I sidste uge måtte det polske forbund meddele, at man vil genindføre den polske nationalørn på spilledragten, som eller var blevet fjernet forud for EM 2012.

Topscore i 1974

Grzegorz Lato var topscorer for Polen i VM i fodbold 1974, hvor Polen vandt bronze. Han blev valgt som polsk fodboldformand i 2008, efter en række skandaler om aftalt spil.