Frankrig dropper russiske krigsskibe og sender soldater til Polen

franske_skibe_til_rusland_krigsskib_polen

Frankrig har droppet leverancen af to krigsskibe til Rusland, og sender nu soldater til Polen for at beskytte NATO’s østlige grænse. Arkivfoto.


WARSZAWA: Frankrig har droppet leverancerne af to krigsskibe til Rusland, og franske soldater sendes nu til Polen for at deltage i øvelser.


Krisen i Ukraine udløser flere NATO-øvelser på polsk territorium, skriver Reuters. 1.300 britiske soldater har netop været på øvelse i Polen, og nu er det Frankrigs tur.

Øvelse og alvor i Polen

Ifølge Reuters vil Frankrig sende en pansret enhed på øvelse med polsk militær for at styrke NATOs østlige flanke. NATO’s aktiviteter i Polen er udløst af krisen i nabolandet Ukraine og af Ruslands intensiverede aktivitet i luftrummet tæt ved de nordiske lande.

Den franske forsvarsminister, Jean-Yves Le Drian, offentliggjorde tirsdag planerne for den kommende fransk-polske øvelse sammen med sin polske kollega Tomasz Siemoniak.

Krigsskib bliver i Frankrig

Tirsdag blev også dagen, hvor den franske præsident, Francois Hollande, meddelte at handlen med Rusland om levering af to helikopter-hangarskibe er suspenderet. Årsagen er situationen i Ukraine og Ruslands rolle i destabiliseringen af landet.

Halvfærdige skibe

NATO-lande har opfordret Frankrig til at droppe aftalen med russerne, fordi krigsskibene kan bruges i blandt andet Sortehavet til at true Ruslands naboer. Det ene er helt operativt, mens det andet stadig er under bygning. Men nu bliver skibene i Frankrig.