Fremstød for dansk jazz og rock musik i Polen

bremer_mccoy_dansk

Bremer/McCoy er dansk jazz bidrag til Spont on Denmark i Warszawa, der begynder torsdag. Polsk festivalleder siger om danske Bremer/McCoy: – Med deres karakteristiske, nordiske lyd, arbejder de på grænsen mellem både klassisk, elektronisk, jazz og pop. Hvis du vil have et nyt publikum til jazz, så er de gode, for de kan ramme et yngre publikum, som ikke kender så meget til jazz. PR-foto.


WARSZAWA: Torsdag indleder den danske musikbranche et fremstød for dansk jazz og rock i Polen med fire danske navne.


Blondage, Sekouia, Kalaha og Bremer/McCoy er de fire danske bands, der skal deltage i et fælles fremstød for dansk musik i Polen fra på torsdag.

Medborgerhus på dyr vej

Koncerterne spilles i medborgerhuset Niebo, der ligger på Warszawas dyreste gade, Nowy Swiat hvor også det polske præsidentpalads ligger.

Dansk samarbejde

Det er Spot on Denmark der står bag koncerterne i Warszawa. Spot on Denmark er et samarbejde mellem MXD (Music Export Denmark), ROSA, JazzDanmark, Dansk Rock Samråd og World Music Denmark, og er støttet af Statens Kunstfond.

Voksende polsk musikmarked

Den polske musikindustri er vokset med 20 procent det seneste år. 66 procent af omsætning er salg af indspillet musik, og 41 procent af det salg er med udenlandske kunstnere.

– Også live- og festivalområdet er i stor vækst, og Polen fremstår som en naturlig forlængelse af det tyske marked, hvor dansk musik har stået stærkt i mange år, skriver Spot on Denmark.

Store jazz muligheder

Programchef for den polske festival Katowice City of Gardens, Martyna Markowska, har fulgt den danske jazzscene de sidste par år, og ser Polen som en virkelig god mulighed for danske musikere, hvis de vil have et større og bredere publikum.

– Antallet af festivaler i Polen er enormt, og når først du er her, kan du invitere næsten 40 millioner folk til at være fans. Det polske publikum er meget åbensindet, og du kan regne med et dedikeret og ærligt publikum, siger Martyna Markowska.

Gensidig nytte

Ifølge Martyna Markowska har Polen og Danmark meget at vinde ved at lære hinandens musikbrancher bedre at kende. At udbrede eksporten af dansk musik er også en vigtig del af Spot on Denmark arbejde.