Frist for kandidater til lokal og regionalvalg

Valg-Polen
Kandidater til lokal og regionalvalgene har sidste frist for tilmelding til opstilling mandag klokken 16.00. Den 14. marts er der deadline, hvis man vil stille op til direkte valg som borgmester eller regionsformand. Arkivfoto.

WARSZAWA: Mandag eftermiddag er det sidste frist for at tilmelde kandidater til lokal- og regionalvalg. Valgene holdes den 7. og 21. april.


Mandag klokken 16.00 er det sidste frist for at tilmelde kandidater til lokal og regionalvalgene, der finder sted i Polen den 7. og 21. april.

Kræver underskrifter

Kandidater til lokalvalgene i byer med under 20.000 indbyggere, skal samle mindst 25 underskrifter, for at kunne opstille. I byer med over 20.000 indbyggere, skal der indsamles 150 underskrifter.

Borgere uden polsk statsborgerskab kan også være kandidater til lokalvalgene, hvis de er statsborgere i et EU-land eller har britisk statsborgerskab. Kandidater til valgene skal bo i den by eller region, hvor man vil stille op.

En kandidat kan kun stille op på en liste – til et lokal og regionalvalg. Man kan ikke opstille til både lokal og regionalvalg.

Direkte valg

Kandidater til borgmester eller regionsformand vælges direkte gennem en eller to valgrunder, afhængigt af det første resultat.

Fristen for at tilmelde sig som kandidat til en lokal eller regional toppost, er den 14. marts.

Mere om valgene i Polen

polennu.dk er verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905 – eller via bank eller kort på f.eks. DKK 200,00 eller DKK 500,00.