Frivillige fratrædelser ved de polske statsbaner

  Tog_Polen_0

  Næsten 900 medarbejdere hos PKP Cargo har sidste arbejdsdag i morgen, efter en frivillige fratrædelsesordning er blevet tilbudt de ansatte. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: 874 medarbejdere ved de polske statsbaners godsafdeling, PKP Cargo, fratræder efter eget ønske i morgen.


  De polske jernbaner omstrukturerer til nye tider og bedre indtjening. Det betyder blandt andet at PKP Cargo vil skære i antallet af medarbejdere. Derfor har selskabet tilbudt de ansatte en fratrædelsesordning, hvis de stopper frivilligt. Og mange har taget imod tilbuddet.

  Sidste arbejdsdag

  1.193 medarbejdere havde søgt om fratrædelse, og den er blevet imødekommet i 874 af tilfældene, oplyser selskabet. Det betyder at de næsten 900 medarbejdere har sidste arbejdsdag i morgen. PKP oplyser, at de afslag der er givet er nødvendige for at kunne opretholde den løbende produktion.

  To gange kompensation

  De 874 snart tidligere PKP Cargo ansatte får sammen med lønnen i morgen udbetalt en kompensation, der samlet set beløber sig til 55 millioner zloty. I februar modtaget medarbejderne igen en kompensation, til den tid er det 9,6 millioner zloty der skal fordeles.

  Krise i PKP

  Det statskontrollerede PKP Cargo, som er Polens største aktør inden for logistik, havde i årets første tre måneder et overskud på 17,7 millioner zloty, mod 57,5 millioner i de første tre måneder sidste år.