Frygt for sikkerheden ved pavens besøg i Polen

  frygt_for_sikkerhed_ved_pave_besoeg_i_polen

  Ny rapport sår tvivl om sikkerheden, når Pave Frans besøger Polen til sommer. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  KRAKOW: Polsk rapport advarer om høj risiko for deltagernes sikkerhed, når pave Frans i juli måned besøger Polen.


  Mellem to og tre millioner unge fra hele verden forventes at deltage i De Internationale Ungdomsdage, når pave Frans besøger Polen sidst i juli måned, men nu sår en rapport fra regeringens sikkerheds-center tvivl om sikkerheden under besøget.

  Svært at evakuere

  Det er især sikkerheden om den store frilufts-gudstjeneste ved Wieliczka den 31. juli, som rapporten er kritisk over for. Gudstjenesten skal holdes på en mark ved Wisla-floden tæt på motorvej A4 og en jernbane med højspænding.

  Alle adgangsveje går under eller over snævre broer, og det vil gøre det svært at evakuere området i en nødsituation, står der i rapporten, der desuden opremser en lang række sikkerheds-mangler på det nuværende stadie af forberedelserne.

  Minister garanterer sikkerhed

  Polens indenrigsminister Mariusz Blaszczak sagde onsdag, at de polske tjenester vil garantere for sikkerheden under pavens besøg, og at regeringen i øjeblikket er i dialog med den polske kirke i sagen.

  Fem dages besøg

  Pave Frans besøger Polen fra den 27. til den 31. juli, hvor han blandt andet vil besøge Krakow, Czestochowa og tidligere pave Johannes Poul den 2.s fødeby Wadowica.

  Dagene afsluttes med gudstjenesten på marken ved Wieliczka, der i anledning af pave-besøget er omdøbt til Barmhjertighedens Mark.