Fuld polsk politiker laver skandale i lufthavn

  Jacek_PROTASIEWICZ_0

  Den polske næstformand i Europa-Parlamentet, Jacek Protasiewicz, råbte blandt andet ‘Heil Hitler’ efter tolderne i Frankfurt Lufthavn, da han i sin brandert mente de var uhøflige og skubbede til ham. Foto: EU.


  FRANKFURT: Næstformanden i Europa-Parlamentet, polakken Jacek Protasiewicz, lavede skandale i en brandert i Frankfurt lufthavn.


  ’Heil Hitler’ sagde den polske næstformand i EU, Jacek Protasiewicz, da han kom i sammenstød med tyske toldere og sikkerhedsfolk i Frankfurt lufthavn. Næstformanden er medlem af Polens største regeringsparti, Borgernes Platform (PO).

  Været i Auschwitz?

  – Har du nogensinde været i Auschwitz?- var en af mange sætninger, som den berusede polak fremturede med i den tyske lufthavn.

  Statsminister tager afstand

  Skandalen kommer uheldigt for den polske regering, da der er valg til Europa-Parlamentet i maj.

  Polens statsminister Donald Tusk siger, at uanset hvad der er årsagen til udtalelserne, så er partifællens adfærd uacceptabel.

  Konsekvenser

  -Vi vil træffe en beslutning om Protasiewicz og hans fremtidige rolle i Europa-Parlamentet, i løbet af de næste par dage, sagde Tusk sagde torsdag

  Protasiewicz indrømmer at have drukket “to flasker vin” under flyvningen fra Warszawa til Frankfurt, men siger til det tyske magasin Bild, at tolderne var uhøflige overfor ham, og havde skubbet ham.

  En anonym kilde, der var i lufthavnen, siger til polske TVP at den polske næstformanden var meget beruset, da han skældte ud i Frankfurt Lufthavn.