Gdansk universitet inddrages i baltisk topmøde

  POLEN_GDANSK_Uffe_Ellemann-Jensen_på_Gdansk_Universitet

  Direktør for Baltic Development Forum, Hans Brask (tv.), rektor for Universitet i Gdansk, prof. Dr. Hab. Bernard Lammek og Danmarks tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen under samtaler for få dage siden på universitet i Gdansk, og som optakt til det baltiske topmøde i byen i oktober. Foto: Zuzanna Armada, polennu.dk.


  GDANSK: Rektor Bernard Lammek, Universitet i Gdansk (Uniwersytet Gdanski) vil inddrage de studerende, når statsledere og erhvervs-spidser fra Østersølandene kommer til byen i oktober.


  Rektoren for universitet i Gdansk, prof. Dr. Hab. Bernard Lammek, har overfor Danmarks tidligere udenrigsminister og formand for Baltic Development Forum (BDF), Uffe Ellemann-Jensen, udtrykt støtte til, at Gdansk Universitet også er med, når BDF fra den 24. – 26. oktober samler cirka 700 erhvervs-spidser, politikere og statsledere til organisationens årsmøde i Gdansk.

  Samarbejde på tværs

  – Der vil blive lagt stor vægt på samarbejdet mellem politik og erhvervsinteresser på tværs af Østersøen, og de særlige forhold der gør sig gældende i regionen, siger Hans Brask, der er direktør for BDF, der har hovedkontor i København.

  – Vi er glade for, at Gdansk Universitet også bliver en del af arrangementet i oktober, tilføjer den danske direktør.

  Det er første gang organisationens årsmøde finder sted i Polen.

  Læs mere her

  Æresdoktor i Gdansk

  Danmarks tidligere udenrigsminister har en særlig tilknytning til Gdansk Universitet, hvilket formentlig har været en afgørende faktor, for rektor Bernard Lammeks prompte opbakning til at indgå i arrangementet.

  Uffe Ellemann-Jensen er nemlig æresdoktor på universitet i Gdansk.

  Bronislaw Geremek

  – Det var den nu afdøde Bronislaw Geremek – en god ven og polsk udenrigsminister fra 1997 – 2000, og aktiv deltager i den polske frihedskamp, der holdt talen, da jeg blev æresdoktor på universitet, siger Uffe Ellemann-Jensen.

  Kappe for stor

  Den tidligere udenrigsminister afslører samtidig overfor polennu.dk, at den obligatorisk kappe ved udnævnelsen, var alt for stor, og slæbte hen over gulvet.