Gdansk vil genopbygge 400 år gammelt Shakespeare-teater

  Prince_Charles_foto_Chris_Jackson

  Shakespeare var mindst 25 gange i Gdansk, da han levede for 400 år siden. Nu genopbygges et teater i byen til hans ære med støtte fra den britiske tronfølger Prins Charles. Foto: Chris Jackson.


  GDANSK: Et Shakespeare-teater, der blev bygget for over 400 år siden, skal genopbygges og stå klar i
  2013. Teatret har været jævnet med jorden, men blev opdaget i 1990’erne.


  Borgmesteren for Gdansk-området, Pawel Adamowicz, er i London – inviteret hjem i privatboligen hos Prins Charles – for bl.a. at drøfte planerne om et nyt Shakespeare-teater i Gdansk. Prins Charles har allerede erklæret sin støtte til planerne om det nye teater, og arbejdet er igang.

  Shakespeare i Gdansk

  Da Shakespeare levede for fire hundrede år siden, var Gdansk en vigtig international handelsby, som også havde en stor britisk befolkningsgruppe. Af historiske dokumenter fremgår det, at Shakespeare besøgte Gdansk mere end 25 gange i løbet af hans liv.

  Teater i Gdansk

  I begyndelsen af 1990’erne, fandt Jerzy Limon, der er teaterhistoriker og forsker, spor af et teater i Gdansk, som lignede et teater i London, som var tilholdssted for Shakespeare.

  Limon kom derfor med idéen om at rekonstruere teater og grundlagde en fond, der skulle samme penge og føre tilsyn med byggeriet af et nyt Shakespeare teater.

  Den første sten blev lagt i september 2009, og teateret er tegnet af den italienske arkitekt Renato Rizzi.

  Klar i 2013

  Det ’nye’Shakespeare teater i Gdansk, skal efter planen stå færdigt i 2013. EU støtter projektet med 60 procent af de samlede omkostninger.