Gdansk vil tiltrække flere danske turister

Gdansk_turisme_Polen_polennu

Den nye turistinformation ligger centralt placeret i Gdansk, i en ny renoveret historisk bygning fra 1600-tallet, og har åben hver dag. For Gdansk-kendere kan det oplyses, at bygningen er den første på den såkaldte Kongerute. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


GDANSK: De mange trafikforbindelser mellem Gdansk og Danmark, får nu byen til at satse på de danske turister til den kommende sæson.


Gdansk vil gerne se flere danske turister i den historiske polske by.

– Vi vil arbejde hårdt for at tiltrække flere danske turister til Gdansk de kommende år, siger turistchefen for Pomerski regionen Krystyna Hartenberger-Pater.

Nye pr-fremstød

– I vores nye strategi har vi planlagt en lang række pr-fremstød, der skal øge kendskabet til Gdansk i Danmark, siger turistchefen til polennu.dk.

Ny turistinformation

Krystyna Hartenberger-Pater, der tiltrådte jobbet i år, har også været ansvarlig for opbygningen af byens nye turistinformation, der er placeret centralt i byen, og i en ny renoveret historisk bygning fra 1600-tallet.

Nye forbindelser

Det er især den nye lavpris flyrute mellem Aarhus og Gdansk, der flyves af polske Eurolot, der har motiveret turistorganisationen og branchen til at satse på flere danskere.

– Det giver go mening at satse på Danmark, ikke mindst på grund af den nye direkte flyforbindelse til Aarhus, siger Krystyna Hartenberger-Pater.

Over 40 procent danskere

Ruten åbnede i maj og har haft succes fra starten. Turistchefen oplyser, at mere end 40 procent af passagererne er danske, og at danskere der har besøgt byen, ofte kommer tilbage.

Hoteller kigger også mod Danmark

Et af danskernes fortrukne hoteller i Gdansk er Hotel Gdansk, et fire-stjernet hotel med sit eget bryggeri, som benyttes af mange danskere, ikke mindst af danske forretningsfolk. Men også andre hoteller satser nu på Danmark.

Intet samarbejde med danskere

– Vi har mange norske gæster på vort hotel, men vil gerne have flere fra Skandinavien, ikke mindst danske gæster, siger vicedirektøren for Novotel Gdansk Centrum, Joanna Kaszubowska.

Hotellet er med 158 værelser et af de største i Gdansk og ligger ved den gamle bydel.

Hotellet har fornylig gennemgået en omfattende renovering. I øjeblikket er der intet samarbejde med danske rejsebureauer, men vi vil gerne have det, oplyser Joanna Kaszubowska.

Markedsføring på dansk

Men flere hoteller er gået ind i kampen om danskernes gunst.

– Vi har søgt marketingassistance fra eksperter der har forstand på markedsføring af turisme overfor danskere, og vi har netop fået oversat alt vort materiale til dansk, siger salgsdirektøren fra Hanza Hotel, Joanna Derwis til polennu.dk.

Flot beliggenhed

Hotellet har 60 værelser, fire stjerner, og er placeret ved havnefronten på et af de mest livlige steder i byen. Hotellet har, i lighed med Hotel Gdansk, også egen spa og wellness afdeling, som efterspørges af mange turister.

Tre byer i én

Gdansk udgør sammen med byerne Sopot og Gdynia, den såkaldte Treby. De tre sammensmeltede byer har nogenlunde samme størrelse som Storkøbenhavn, og har et væld af tilbud for børn, unge og gamle. Badestranden ved Sopot er eftertragtet både inden og udenfor Polens grænser.

Flere muligheder

Danskere har flere muligheder for at finde vej til Gdansk. Ud over den nye forbindelse mellem Aarhus og Gdansk, så har SAS flere daglige afgange mellem København og Lech Walesa lufthavnen i Gdansk.

Også fra Sverige

Fra Malmø kan man flyve til lave priser med Wizz Air, og Stena Lina har en færgeforbindelse direkte til Gdynia fra Sverige.