Hemmeligt våben fra Anden Verdenskrig fundet

  gdynia_museum_anden_verdenskrig_polennu

  På flådemuseet i Gdynia nord for Gdansk, kan interesserede i fremtiden se den 4,2 meter lange torpedobombe. Arkivfoto.


  GDYNIA: Et af Nazitysklands såkaldte vidundervåben, der skulle vende krigen til fordel for tyskerne, er fundet i en by nær Gdansk.


  Et af nazisternes såkaldte vidundervåben fra Anden Verdenskrig, der skulle vende krigen da tyskerne var presset allermest, er nu dukket op i landsbyen Babie Doly ved Gdynia nord for Gdansk. Det skriver historienet.dk.

  Tidligere lufthavn

  Amatørarkæologer gjorde et overraskende fund, da de undersøgte en tidligere luftbase. I skovbunden opdagede de nemlig resterne af en avanceret torpedobombe, som Tyskland udviklede i begyndelsen af 1940’erne.

  Flere initiativer som jetjagere og V2-raketten skulle sammen med den nyfundne torpedobombe med navnet BT 1000 have vendt krigslykken, men den nåede ikke at blive sat i produktion, før krigen sluttede.

  Opsigtsvækkende fund

  Fundet er opsigtsvækkende, fordi BT 1000 indtil nu kun har været kendt fra tekniske tegninger, skriver historienet.dk.

  Torpedobomber blev under Anden Verdenskrig kastet ud fra fly og benyttede kun farten fra flyet og en indbygget motor til at nå frem til fjendens skibe.

  1,1 tons bombe

  BT 1000 var avanceret, fordi den blev drevet frem af en raketmotor, som gjorde det muligt at kaste torpedobomben hele 3 km fra målet. Bombetorpedoen vejede 1,1 tons, var 4,2 meter lang og rummede 710 kilo sprængstof.

  Bomben er bragt til flådemuseet i Gdynia, hvor det efter en konservering skal udstilles.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Historienet.dk