Historiker: Verdens Ottende Vidunder er i Polen

  katherina_paladset_sankt_petersborg_polennu

  En rekonstruktion af Ravkammeret blev genopført i Katharina Paladset i Sankt Petersborg i 2013, men nu hævder en polsk historiker at, det originale Ravkammer, der også betegnes som et af Verdens Ottende Vidunder er i Polen i et hemmeligt rum i en gammel tysk bunker, tæt ved grænsen til Kaliningrad. Arkivfoto.


  ELBLAG: En polsk historiker mener at have fundet Ravkammeret fra Sankt Petersborg i en skov i det nordøstlige Polen.


  Et stort ravkammer, der betegnes som Verdens Ottende Vidunder, hævdes at være skjult i en bunker i landsbyen Mamerki (Mauerwald) i Polen – tæt ved grænsen til Kaliningrad, skriver The Telegraph.

  Polsk historiker

  Det er den polske historiker Bartlomiej Plebanczyk der kommer med påstanden om, at den forsvundne guldskat, der blev taget af Nazityskland ved Anden Verdenskrigs afslutning i Sankt Petersborg, befinder sig i en bunker i en skov i Polen.

  Fra Katharina Paladset

  Ravkammeret blev taget af tyskerne fra Katharine Paladset i Sankt Petersborg, efter at den værdifulde skat tidligere havde været på Vinterpaladset. Ravkammeret – der naturligt nok er lavet af rav – er også belagt med guld. Ravkammeret er på 55 kvadratmeter og vejer 6 tons.

  Lokal glæde

  Nyheden er selvsagt modtaget med glæde i den polske by Mamerki:

  – Hvis det ikke er Ravkammeret, så er det måske en anden skat, siger byens viceborgmester Andrzej Lachowicz ifølge The Telegraph.

  LÆS MERE
  The Telegraph: Polsk historiker har fundet Ravkammeret

  Radar undersøgelse

  – En radarundersøgelse viser, at der er et hemmeligt kammer i en bunker i en skov i det nordøstlige Polen, hvor Ravkammeret er skjult, siger Andrzej Lachowicz til The Telegraph.

  Historikeren kæder opdagelsen af det hemmelige rum, sammen med informationer om, at en beboer i området havde set, at tyskerne i slutningen af Anden Verdenskrig transporterede en masse gods ned i bunkeren, der efter sigende skulle være meget tungt. Ravkammeret skulle altså ifølge historikeren være i det hemmelige rum i bunkeren i skoven ved Mamerki.

  Ravkammer i Danmark

  Det er ikke første gang, at der kommer en påstand om, hvor Ravkammeret gemmer sig. For tre år siden rygtedes det, at Ravkammeret befandt sig i den nordjyske by Asaa.