Historiske investeringer i Statsbanerne

  Første_tog_til_Warszawa_internationale_lufthavn_Polen_polennu

  De seneste år er der blandt andet bygget jernbaner fra lufthavnen til centrum i Warszawa og Gdansk. Nu er turen kommet til at forbedre godstrafikken. Foto: Statsbanerne i Polen PKP.


  WARSZAWA: Højere hastighed og bedre forhold for godstrafikken er led i historiske investeringer i Statsbanerne i Polen frem til 2023


  Den polske regeringen vedtog tirsdag en historisk stor investeringsplan for Statsbanerne i Polen, PKP.

  Ifølge planen skal der investeres 67,5 milliarder zloty frem til 2023. Alene i år vil der komme opgaver i udbud for 11 milliarder zloty, der blandt andet skal bruges på investeringer i strækningen Lublin – Warszawa – Poznan – Wroclaw.

  Højere hastighed

  – Takket være planen vil strækningerne blive længere, hvor passagertog kan køre over 160 km i timen. Forholdene for godstrafikken bliver også betydeligt bedre, hvilket vil bidrage til væksten i mange regioner i Polen, sagde Polens minister for infrastruktur og udvikling Maria Wasiak ved fremlæggelsen af planen.

  EU-midler anvendes

  Hovedparten af investeringerne i det polske jernbanenet finansieres gennem EUs strukturfonde, der har til formål at forbedre infrastrukturen, miljøet og udkantsområderne. EU har i den nuværende budgetperiode fra 2014 til 2020 øremærket penge til at forbedre infrastrukturen med de såkaldte CEF-midler.