Høj tillid til Polens præsident Komorowski

  Præsident_Komorowski_Polen_2013

  Præsident Komorowski er Polens mest populære politiker. Foto: Lukasz Kaminski.


  WARSZAWA: Polakkerne har høj tillid til deres præsident, viser ny måling på 3 års-dagen for hans indsættelse. Tilliden til Komorowski er næsten dobbelt så høj som til Polens statsminister Tusk og lederen af oppositionen.


  Polens præsident, Bronislaw Komorowski fejrede i går sit tre års jubilæum som præsident med en måling fra analyse instituttet CBOS, der viste, at 71 af polakkerne har høj tillid til deres præsident og vurderer hans arbejde som statsoverhoved positivt.

  Valgt foran Kaczynski

  Komorowski blev valgt til præsident i sommeren 2010 med 53,01 procent af stemmerne. Hans modkandidat ved valget var lederen af Lov og Retfærdighedspartiet PiS, Jaroslaw Kaczynski, der fik 46,99 procent af stemmerne. Valget i 2010 blev gennemført få måneder efter, at Polens tidligere præsident Lech Kaczynski blev dræbt ved flystyrtet i Smolensk.

  3 års jubilæum

  Bronislaw Komorowski blev indsat som præsident for tre år siden i går. Han er medlem af regeringspartiet Borgernes Platformen PO, og har tidligere været formand for underhuset i det polske folketing.

  Langt foran andre poltikere

  Målingen fra CBOS blev foretaget 25. juli og viste, at Komorowski med opbakningen på 71 procent ligger langt foran andre polske politikere. Den næstmest populære politiker var Leszek Miller, der er formand for partiet Demokratisk Venstre Alliance SLD. 35 procent erklærede i undersøgelsen, at de har tillid til Miller.

  Tusk og Kaczynski lige

  Polens statsminister Donald Tusk fra PO og lederen af det største oppositionsparti Jaroslaw Kaczynski fra PiS fik begge en positiv vurdering fra 32 procent af de adspurgte.